30 Aralık 2012 Pazar

E-ticaret Kazanç Arttırmak ve SEO

Alışveriş bilincimizin çeşitlenmesiyle beraber, e-ticaret alanında faaliyet gösteren mağazalar kazançlarını arttırmaya başlamıştır. Tabiki bu süreçte izlenecek 2 yol olduğunu söylemem gerekmektedir.


Öncelikle Reklamdan bahsetmek istiyorum;

Bu süreçte en önemli olan şey,  elinizdeki bütçeyi iyi bir şekilde yönetmektedir. Bazen bin lirayla 10 bin lira kazanmak mümkünken, bazense de bin lirayla 500 lirada kazanmak vardır;  Çünkü esas olan bu süreci iyi yönetmektir. Öncelikle reklam verirken müşteri kitlenizle alakalı yerler seçilmelidir. Tabi ki bunun yanı sıra kullanmış olduğunuz bannerler, kullanılan bu bannerların hangi süreyle değişmesi gerektiği gibi.. bir çok etken vardır. Peki neden;  hepimiz evlerimizdeki ufak bir değişikliği hemen farkederiz, fakat bu değişikliği zamanla aşina oluruz ve farkedemeyiz. Bu süreçte bu şekilde işlemektedir. Reklam hususunda tavsiyem reklam bütçenizi yönetecek profesyonellerle çalışmaktır.



Seo ” Arama Motoru Optimizasyonu “

İngilizce açılımı search engine optimization olan bu kelimenin , Türkçesi ise arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. İnsanlarımız internetteki bir çok veriye, arama motorlarını kullanarak ulaşmaktadır. Dünyada kullanılan belli başlı arama motorlarından en çok kullanılanı Google ‘dır. Bu nedenle çalışmalar daha çok google üzerinde yoğunlaşmıştır. Arama motorlarına entegrasyon, ciddi tecrübeler ve bilgi birikimleriyle parelel gerçekleşebilecek şeylerdir. Bu çalışmalar, yaptırılmadan önce, muhakkak ciddi bir bilenle çalışmanız çok önemlidir. Bu süreçte hizmet veren bir çok Seo firması, müşterilerinin ticari hayatlarını bile tehlike altına sokmaktadır. Demek istediğim Nedir; Birçok SEO firması maliyetlerini düşürmek adına, İllegal yollarla elde edilmiş backlinkleri kullanarak, Firmaları hukuken , zor durumda bırakmalarına neden olabilecek uygulamaları tercih etmektedir. Ben SEO ‘nun e-ticaret firmaları için bir lüks değil, zaruri yatırım olduğunu düşünmekteyim. En önemlisi de bu yatırımları biran önce yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum;  Çünkü rakabet günden güne artmaktadır. Seo, reklam maliyetlerine göre daha makul ve geri dönüşümü yüksek bir çalışmadır. Reklam ‘ın geçici kazanç yöntemi olduğunu biliyoruz; Fakat SEO ‘da süreklilik sağlandığı taktirde düşük maliyetler ödeyerek kazançlarınızı 10 kat arttırmanız bile mümkün olmaktadır. Siz okuyucularımıza tavsiyem SEO ‘DA kelime garantisi veren uyanıklara dikkat etmenizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder